Nejrůznější řeznické potřeby

Kromě řeznických nožů a oblečení, řezník ke své práci potřebuje mnohem více věcí, na kterých zpracovává maso ze zvířat. Jedná se například o jednoduchá řeznická prkénka a nebo háky na pověšení masa. Dále zde máme také řeznické špalky, které v mnoha případech řezník používá domácímu usmrcení zvířete. Když děláte zabíjačku, tak se vám jistě bude hodit obyčejný řeznický špalek. Pro některé povahy je řeznická práce vcelku duševně nesnesitelná. Ano není to práce pro ustrašence. Může to dělat hlavně člověk, který se nebojí zabíjet zvířata.

Řezník je mistr zpracování masa.

Jak už bylo psáno výše, řezník se mnohdy celý svůj život živí zpracováním nejrůznějších druhů masa. Od hovězího přes telecí, vepřové, kuřecí až po maso ze zvěřiny. Jednoduše je to člověk, který se nebojí ušpinit a snaží se udělat vždy tu nejlepší práci. Nejzákladnějšími znalostmi řezníka je zvířecí anatomie. Ne ale přesně z pohledu veterináře. Tam, kde veterináři vidí šlachy a svaly, tak řezník vidí kližku, tamhle zas krkovičku a nebo stehýnko. Naporcování masa na úměrné kusy je velice důležitá práce. Maso je hodně náchylné na teplotu. Pokud není udržováno v chladu, mohlo by se zkazit. Proto je při porcování masa od zabití zvířete třeba postupovat co možná nejrychleji. Proto se používají nejrůznější řeznické potřeby

Řeznický špalek slouží k zabití zvířete, háky k jeho pověšení, nože k jeho rozřezání a naporcování. Dále má řezník také speciální nože a přístroje určené ke stažení zvířete z kůže atd. Řezničina je prostě věda. Proto, když potřebujeme sehnat kvalitní a dobře připravené maso, tak zamíříme do profesionálního řeznictví. 

Když jsme se bavili o kvalitě masa, nejedná se jenom o teplotě, v níž maso porcujeme a v rychlosti, za jakou to musíme stihnout. Kvalitní maso od řezníka se hlavně liší od supermarketového tím, že není napuštěno vodou a různými příměsemi na zakonzervování masa pro zvýšení jeho trvanlivosti. Důležité je, co nejrychleji dostat maso na váš stůl. Tím pádem je nutné, maso různě ošetřit za cenu snížení jeho kvality. O podvodném jednání s vodou v mase kvůli zvýšení váhy nemluvě. Pokud chcete mít na oběd maso té nejvyšší kvality, zajděte si pro něj radši do profesionálního řeznictví. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *