Režon – Ohřívač talířů.

Režon je zařízení podobné ledničce. Ale neplní její funkci. Funguje tak trochu obráceně. Místo toho, aby chladil, tak ohřívá. Režon je totiž ohřívač talířů. Ohřívače talířů se používají v kuchyních a závodních jídelnách, kde je potřeba udržovat talíře teplé. 

Proč je ale nutné udržovat talíře teplé?

Je to jednoduché. Jedná se hlavně o hygienické standarty. Horký talíř udrží jídlo déle teplé než studený. Každému z nás se už jistě někdy v restauraci nebo spíše v závodní jídelně stalo, že jste dostali jídlo a než jste si ho donesli na stůl, tak už bylo studené. Studené jídlo je jistě nepříjemná záležitost pro restauraci. Zákazník odchází nespokojený a nebo odmítá za jídlo zaplatit. Proto je dobré, mít horký i talíř.

Co dělat když už je jídlo studené?

Režon se může stát odpovědí i na tuto otázku. Spíše bych jej používal ale jako prevenci. Místo toho, aby do něj kuchař dal nevyzvednuté studené jídlo, tak by spíše měl v režonu nechat jídlo ohřívat, dokud jej obsluha stolů neodnese. Tím bude stále horké jídlo i talíř. 

Režony se nepoužívají pouze na udržování teplých talířů a nebo v některých výjimečných případech jídla. V režonu je možné také nechat ohřívat teplé nápoje. Některé režony mají dostatečně vysoké přihrádky i na celý džbán s čajem nebo jiným horkým nápojem. Tímto je vcelku jednoduše zajištěno, že se veškeré produkty kuchyně dostanou na váš stůl vždy teplé. Režonů je spousta typů a velikostí. Proto ať už zvažujete režon použít na cokoli, vždy naleznete ten, který vám vyhovuje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *